Sveriges Ingenjörer

Epidemic Sound tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer

Den svenska ljud- och musikplattformen Epidemic Sound går med i arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen och tecknar kollektivavtal med fackförbunden Sveriges Ingenjörer och Unionen.
Nyheter
2024-10-18
Camilla Frankelius, förhandlingschef. Foto: Sveriges Ingenjörer

– Vi är glada att våra förtroendevalda och företaget nu är överens om att teckna kollektivavtal och välkomnar Epidemic Sound in i den svenska modellen och ser fram emot ett gott samarbete, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer.

Epidemic Sound, som grundades i Sverige för 15 år sedan, är en ljud- och musikplattform för innehållsskapande. Bolaget har en katalog av musik- och ljudeffekter som ger kreatörer möjlighet att ljudsätta sina verk.

– Den svenska modellen har lönat sig för Sverige, arbetstagarna och inte minst för arbetsgivarna. Sverige har en stabilare arbetsmarknad med färre strejkdagar än många andra jämförbara länder, vi har en god välfärd och ett över tid lönsamt näringsliv, säger Camilla Frankelius.

Företaget går den 1 april 2025 in som medlem i Teknikföretagen. Epidemic Sound omfattas därmed av Tekniktjänstearbetsgivarna TTA kollektivavtal.

I en kommentar till avtalet säger Epidemic Sounds VD och medgrundare Oscar Höglund att han är stolt över bolagets utveckling och att det nu är ” i ett skede i företagets historia där det känns rätt att ta det steget för att ingå ett kollektivavtal som ger ett långvarigt och pålitligt ramverk för en konstruktiv relation mellan arbetsgivare och anställda”.

Till toppen