Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Koldioxidavskiljning: teknik och affärsmöjligheter

Hur kan vi fånga in koldioxid och samtidigt skapa affärsmöjligheter? Välkommen till en föreläsning med Erik Dahlén där vi utforskar tekniken bakom koldioxidavskiljning och hur den kan integreras i hållbara och framgångsrika affärsmodeller. 

Datum: 28 januari 2025
Tid: 18:00 - 20:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Anmäl senast: 20 jan

Välkommen till en spännande föreläsning om koldioxidavskiljning (Carbon Capture) – en nyckelteknik för att möta klimatmålen. Under kvällen kommer Erik Dahlén, som ansvarar för processteknisk forskning och utveckling (FoU) på Stockholm Exergi, berätta om hur tekniken fungerar och dess tillämpningar inom olika industrier.

Erik leder FoU inom Carbon Capture-programmet, inklusive forskningsanläggningen för Bio-CCS som drivs i samarbete med KTH, och kommer att dela med sig av den senaste forskningen och hur koldioxidavskiljning kan integreras i affärsmodeller. Dessutom kommer han att berätta hur koldioxid kan omvandlas till värdefulla produkter genom Carbon Capture and Utilization (CCU).

Föreläsningen kommer att belysa hur företag kan använda koldioxidavskiljning för att uppnå hållbarhetsmål samtidigt som de stärker sin konkurrenskraft på marknaden. Genom konkreta exempel och insikter från den senaste utvecklingen får deltagarna en helhetsbild av möjligheterna med denna teknik. Det kommer även finnas tid att ställa frågor.

Program:

  • Vad är koldioxidavskiljning och varför är det viktigt?
  • Hur fungerar CCS-tekniken?
  • Affärsmöjligheter med Carbon Capture and Utilization (CCU). 
  • Hållbarhet och marknadspotential. 
  • Framtiden för CCS. 

Från 17:30 serveras matigare smörgås, kaffe och te. Välkommen!

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Erik Dahlén

Ansvarig för forskning och utveckling inom processteknik

Erik Dahlén ansvarar för processteknisk forskning och utveckling (FoU) på Stockholm Exergi. Erik leder FoU inom Carbon Capture-programmet, inklusive forskningsanläggningen för Bio-CCS som drivs i samarbete med KTH. 

Till toppen