Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Hur du leder dig själv och andra i tider av osäkerhet – att skapa riktning och autonomi

Välkommen till en seminarieserie i tre delar om hur du leder dig själv och andra i tider av osäkerhet. I denna tredje del talar vi om konsten att agera, vikten av mål och att skapa förutsättningar för förändring. 

Datum: 11 december 2024
Tid: 18:00 - 19:30
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Anmäl senast: 10 dec

Denna seminarieserie riktar sig både både till dig som idag leder organisationer, grupper eller projekt samt till dig som i framtiden vill leda grupper och projekt. Under tillfällena får du verktyg och insikter för att förbättra ditt ledarskap, hantera osäkerhet och bygga starkare, mer motståndskraftiga organisationer. Vid samtliga tre tillfällen föreläser Andreas Frisk, Jeanette Pahlén och Mattias Tronje inom det aktuella ämnet.

Seminarieserien består av tre fristående delar och det går därför bra att delta vid ett eller flera tillfällen. 

Under detta tredje tillfälle talar vi om konsten att agera. Vi kommer både fokusera på vikten av att ha en avsikt och mål samt hur du skapar förutsättningar för förändring. Under träffen kommer vi bland annat ta upp följande: 

  • Riktning och autonomi
  • Vikten av avsikt och mål
  • Att säkerställa att dagliga aktiviteter och beslut är i linje med organisationens övergripande strategi
  • Hur vi skapar en kultur av ständigt lärande och anpassning för att hantera osäkerhet och förändring
  • Skapa förutsättningar för förändring inklusive att få med sig den högre ledningen i förändringen

Från 17:30 serveras enklare förtäring. 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Mattias Tronje

Agil coach och rådgivare

Mattias Tronje är en erfaren och strategiskt inriktad agil coach och rådgivare som hjälper till med snabba värdeleveranser både för medarbetare, kunder och operativa ledningsgrupper på alla nivåer. 

Jeanette Pahlén

Civilingenjör, egenföretagare och entreprenör

Jeanette Pahlén är civilingenjör inom datateknik och sedan många år egenföretagare och entreprenör. Jeanette är van att coacha företagsledare, ledningsgrupper och team i både stora och små bolag i ett flertal branscher. Hon har även varit styrelsemedlem i distrikt Stockholm. 

Anders Frisk

Affärs- och verksamhetsutvecklare

Anders Frisk har mångårig erfarenhet av affärs- och verksamhetsutveckling samt leda team och ledningsgrupper inom flera branscher med förmåga att se helheten och driva organisationer mot framgångsrika innovativa lösningar. 

Till toppen