Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Deepfakes och AI – Skydda din rekryteringsprocess

Finns din nästa medarbetare på riktigt? Frågan låter kanske osannolik men blir alltmer relevant när användning av AI och deepfakes ökar. I detta webbinarium får du höra mer om just detta. 

Datum: 29 november 2024
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Chef, Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 29 nov

Deepfakes och AI utgör nu betydande hot när du rekryterar teknikkompetens. Det är exempelvis svårt att avgöra om det är en riktig kandidat du intervjuar över Teams, om ett CV är äkta eller vem du anställer på distans. Dessa teknologier kan leda till felaktiga anställningar, dränka dig i CV:n och skapa orättvisa urvalsprocesser. Företagets rykte och teamets effektivitet påverkas men framför allt upptäcks inte de bästa sökande. 

Under detta webbinarium med TNG Tech lyfts de senaste trenderna på arbetsmarknaden och hur de påverkar dig som chef vid rekrytering. Du får även ta del av praktiska råd och strategier för att upptäcka deepfakes och hur du ska navigera i det nya AI-landskapet. 

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Sara Scheef

VD, Ada Digital

Sara är VD för Ada Digital och har en passion för att utmana traditionella rekryteringsmetoder. Hon drivs av att hitta innovativa lösningar för att attrahera och behålla digital spetskompetens förespråkar att öppna upp IT-branschen för fler genom att fokusera mer på skills och förändringsbenägenhet än ett CV. 

Emil Lindberg

Key Account Manager, TNG Group

Emil Lindberg arbetar idag med affärsrådgivning till stora och medelstora bolag inom teknik-, IT- och finansbranschen. Hans tidigare personal- och ledarerfarenhet från Skellefteå bidrar till att han har stor förståelse och insikter i de utmaningar organisationer har med kompetensförsörjning och kompetensbrist. 

Lisa Johansson

Moderator, verksamhetsutvecklare och ansvarig för chefsmedlemmar

Som verksamhetsutvecklare ansvarar Lisa Johansson för utveckling och förvaltning av förmåner, med ett särskilt ansvar för chefsförmåner. Exempel på dessa förmåner är chefsmentorprogram och chefswebbinarier. Chefsmedlemmar är en viktig och prioriterad medlemsgrupp på Sveriges Ingenjörer, därav olika skräddarsydda förmåner. Lisa Johansson har tidigare arbetat som förhandlare och karriärcoach. 

Till toppen