Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Pension för dig som jobbar statligt

Lär dig mer om din tjänstepension inom statlig anställning – PA16. Pensionsspecialist Stefan Holmberg går under denna kväll igenom hur dina val påverkar tjänstepensionen och vad som är bra att tänka på. 

Datum: 28 november 2024
Tid: 18:00 - 20:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Anmäl senast: 27 nov

Du vet väl om att du kan ha många miljoner på dina pensionskonton när du går i pension? I den här föreläsning hjälper vi dig att få kontroll på din tjänstepension, vilka val du kan göra och hur det påverkar din tjänstepension. Vi går igenom hur du tjänar in dem, hur dina val påverkar din tjänstepension samt vad du bör tänka på inför pensioneringen. 

Under föreläsningen har du möjlighet att ställa frågor. Du kanske undrar vad som händer med din pension vid föräldraledighet, när och hur du kan ta ut tjänstepensionen eller vad som händer med min tjänstepension om jag byter arbetsgivare?

Logga gärna in på minpension.se för att se dina pensioner och göra en pensionsprognos, så kommer du att få ut mer av föreläsningen. Se även spv.se för att se vilka val du har gjort för din tjänstepension. 

Från 17:30 serveras enklare förtäring. 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Stefan Holmberg

Pensionsspecialist hos Sveriges Ingenjörer

Stefan är pensionsspecialist hos Sveriges Ingenjörer och har arbetat med pensioner och försäkringar i över 30 år. Han är certifierad rådgivare och utbildar även på Handelshögskolans Livdiplomprogram.

Till toppen