Sveriges Ingenjörer
Studiebesök

Studiebesök på museet Meken-Minnet

Meken-Minnet är ett museum uppbyggt av tidigare medarbetare på Lidköpings Mekaniska Verkstad. Under detta besök får vi höra mer om företagets utveckling och historia. 

Datum: 26 november 2024
Tid: 18:00 - 21:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Anmäl senast: 22 nov

Meken-Minnet är ett museum uppbyggt av tidigare medarbetare på Lidköpings Mekaniska Verkstad. Under detta besök får vi höra mer om företagets utveckling och historia. Vi bjuder på lättare förtäring under kvällen. 

Lidköpings Mekaniska Verkstad grundades 1875 av järnhandlaren AF Rohdin och projekterades redan från början för en arbetsstyrka på 50 personer. I början var sortimentet brett, med allt ifrån husgeråd och jordbruksredskap till järnvägsvagnar. När John Hedin tog över som ägare och VD 1903 koncentrerades tillverkningen till verktygsmaskiner under varumärket LIDKÖPING. Företaget köptes sedan av SKF 1929 och den stora produkten blev avancerade slipmaskiner, som man tillverkar än idag under varumärket LIDKÖPING. Utvecklingen har sedan gått vidare och som mest arbetade nära 1000 personer på företaget. 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Till toppen