Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Tjänstepension för dig inom kommun och region (AKAP-KR och KAP-KL)

Detta webbinarium vänder sig till dig som är anställd inom kommun, region eller på ett kommunalt bolag där du har tjänstepensionen AKAP-KR eller KAP-KL. 

Datum: 22 november 2024
Tid: 10:00 - 11:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 22 nov

Under webbinariet kommer vi att förklara hur du tjänar in till dessa, vilka val du kan göra som kommer att påverka pensionen samt hur dessa betalas ut. Vi kommer bland annat att beröra vad skillnaden är mellan traditionell- och fondförsäkring, hur en premiebestämd- och förmånsbestämd pension fungerar samt vad innebär det att ha ett återbetalningsskydd.

För att få ut så mycket som möjligt av webbinariet så är det bra om du har loggat in på minpension.se innan där du kan se vilka pensioner du har samt att du kan göra en pensionsprognos.

Du kommer även att ha möjlighet att ställa frågor under webbinariet.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Stefan Jansson

Pensionsspecialist

Stefan är pensionsspecialist hos Sveriges Ingenjörer och har en gedigen erfarenhet av pension och försäkringar. Han har även en bakgrund som ombudsman och har erfarenhet av utredningsarbete för olika pensionsgrupper.  

Stefan Holmberg

Försäkringsinformatör

Stefan är försäkringsinformatör hos Sveriges Ingenjörer och har arbetat med pensioner och försäkringar i över 30 år. Han är certifierad rådgivare och utbildar även på Handelshögskolans Livdiplomprogram. 

Till toppen