Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Arbetstid och övertidsavlösen, privat sektor

Vill du som förtroendevald lära dig mer om regelverket kring arbetstid? Och vill du få tips på hur du utifrån ett arbetstidsperspektiv kan verka för en god arbetsmiljö och hållbart arbetsliv?

Datum: 20 november 2024
Tid: 13:00 - 14:00
Passar för: Förtroendevald
Digital
Anmäl senast: 18 nov

Välkommen till nätverksträff för dig som är förtroendevald inom privat sektor. Du får inspiration och erfarenhetsutbyte med andra i samma roll. Träffarna leds av ombudsmän och du har också möjlighet att ställa frågor. Du förväntas delta aktivt då nätverksträffarna bygger på dialog er förtroendevalda emellan.

Tema: Arbetstid

Denna nätverksträff kombinerar vi med vårt webbinarium på samma tema. Först fyller du på din kunskapsbank med webbinariet för att sedan diskutera och dela erfarenheter på träffen.

  1. Arbetstid är en av de viktigaste arbetsmiljöfrågorna – men vad är det som gäller, egentligen? I webbinariet får du överblick över regelverket för arbetstidsfrågor och vi knyter an till hur du lokalt kan arbeta med frågorna. Vi berör bl. a skyddsregler, övertidsavlösen samt skillnaden mellan övertid och flextid. Webbinariet är under utveckling och så snart det är klart får du som har anmält dig till träffen tillgång till det. 
     
  2. Nätverksträffen ägnar vi åt erfarenhetsutbyte. Vi diskuterar arbetstid och fokuserar på övertidsavlösen samt organisationsfrågor och arbetsmiljö. Vi resonerar kring hur det funkar i praktiken och hur du som förtroendevalda kan driva frågor lokalt på arbetsplatsen. 

Vet du redan nu att du har frågor på temat, kan du skicka dem till kurs@sverigesingenjorer.se 

Webbinariet genomförs via Microsoft Teams vilket innebär att ditt namn och din bild kommer vara synligt för andra deltagare. Genom att anmäla dig godkänner du detta.

Har du praktiska frågor om föreläsningen? Kontakta kurs@sverigesingenjorer.se 

Är du medlem hos Akavia - läs mer här.

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen