Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Nyheter i regelverket om arbetsmiljö

Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för dig som är skyddsombud. Syftet är att få fylla på med kunskap, få tips om verktyg och få diskutera med andra i samma roll.

Datum: 19 november 2024
Tid: 09:00 - 11:00
Passar för: Skyddsombud
Digital
Anmäl senast: 12 nov

Fr o m den 1 januari 2025 träder en helt ny regelstruktur i kraft. 67 föreskrifter har blivit 15 och fått en ny struktur och paragrafer. Här ingår SAM och OSA som är vanligast att man som skyddsombud kommer i kontakt med. Detta är ett resultat av Arbetsmiljöverkets utvecklingsarbete med målet att det ska bli lättare att hitta, förstå och använda våra arbetsmiljöregler.

Träffen leds av 2 ombudsmän från Sveriges Ingenjörer och som går igenom den nya strukturen. Fokus ligger på regelförnyelsen som är mest aktuell för våra medlemsgrupper. Du får också chans att diskutera hur förändringarna kan ge följder i ditt uppdrag som skyddsombud och tips om vad som bör göras på arbetsplatsen.

Vet du redan nu att du har frågor på temat, kan du skicka in dem till kurs@sverigesingenjorer.se

Aktiviteten genomförs via Microsoft Teams vilket innebär att ditt namn och din bild kommer vara synligt för andra deltagare. Genom att anmäla dig godkänner du detta.

Har du praktiska frågor om aktiviteten kan du kontakta kurs@sverigesingenjorer.se 

Välkommen!

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen