Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Så använder du AI som ledare

Hur påverkas ledarrollen när AI klarar allt fler arbetsuppgifter och vilka egenskaper blir viktiga när medarbetarna får tillgång till en egen AI-assistent? Lär dig mer om just detta under denna nätverksträff med Petter Jacobs. 

Datum: 07 november 2024
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Chef, Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 7 nov

Denna nätverksträff är för dig som vill lära dig mer om vad AI är, hur det påverkar ditt ledarskap och förstå både möjligheter och fallgropar. Du får också exempel på hur AI kan underlätta sådana arbetsuppgifter du vill göra mindre av, så att du kan lägga mer tid på de arbetsuppgifter där din kompetens krävs i högre utsträckning.

Under träffen kommer vi att ta upp:

  • Vilka förmågor blir viktigare i ledarskapet med AI?
  • Hur kan du som ledare använda AI i ditt ledarskap och beslutsfattande?
  • Vad kan chefer och ledare göra med tiden som frigörs av AI?
  • Hur kommer AI påverka synen på chefs- och ledarrollen?
  • Demonstration av olika AI-verktyg som underlättar ledarrollen.

Under hösten håller vi ett antal nätverksträffar för dig som är eller vill bli chef. Tillsammans tar vi del av ny kunskap, inspireras, utbyter erfarenheter och knyter nya kontakter. Mer information hittar du i Sveriges Ingenjörers chefs- och ledarskapsnätverk på LinkedIn.  

Talare

Petter Jacobs

Affärsarkitekt, JSC IT-partner

Petter Jacobs från JSC IT-partner, arbetar med applicerbar AI för att få sina kunder att förstå och nyttja AI i vardagen. Han är även en flitigt anlitad föreläsare av högskolor och organisationer inom områden som berör skärningspunkten mellan människa, arbetsliv och digitalisering. Han gör också podden 7 minuter AI. 

Lisa Johansson

Moderator, verksamhetsutvecklare och ansvarig för chefsmedlemmar

Som verksamhetsutvecklare ansvarar Lisa Johansson för utveckling och förvaltning av förmåner, med ett särskilt ansvar för chefsförmåner. Exempel på dessa förmåner är chefsmentorprogram, digitala chefstidningen och chefswebbinarier. Chefsmedlemmar är en viktig och prioriterad medlemsgrupp på Sveriges Ingenjörer, därav olika skräddarsydda förmåner. Lisa Johansson har tidigare arbetat som förhandlare och karriärcoach.

Till toppen