Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Omfattas jag av uthyrningslagen?

Uthyrningslagen anger numera att den som hyrs ut av ett bemanningsföretag för att arbeta hos ett kundföretag efter 24 månader hos kundföretaget har rätt till ett erbjudande om tillsvidareanställning alternativt viss ersättning. Hur ska jag veta om jag omfattas av bestämmelsen? 

Datum: 05 november 2024
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem
Digitalt
Anmäl senast: 5 nov

Som en följd av Trygghetsöverenskommelsen som ingicks mellan PTK, LO och Svenskt Näringsliv infördes nya bestämmelser i uthyrningslagen. Väldigt kortfattat innebär det nya regelverket att ett kundföretag som hyr in arbetskraft för arbete under kundföretagets kontroll och ledning är skyldigt att efter viss kvalifikationstid antingen erbjuda den inhyrde arbetstagaren en tillsvidareanställning eller betala en ersättning till arbetstagaren om två månadslöner.

Under detta webbinarium går Sveriges Ingenjörers jurister Magnus Bäckström och Ullika Dalén igenom det nya regelverket. Vi kommer bland annat att ta upp följande: 

  • Vem betraktas som inhyrd i uthyrningslagens mening?
  • Vilka krav kan ställas på anställningserbjudandet?
  • Vad gäller om jag tackar ja respektive nej till ett anställningserbjudande?

Du kommer också själv att kunna ställa frågor. 

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Magnus Bäckström

Förbundsjurist

Magnus är förbundsjurist och chef på enheten Juridik på Sveriges Ingenjörer. Magnus har många års erfarenhet av att företräda arbetstagare i arbetsrättsliga tvister i domstol och skiljenämnder. 

Ullika Dalén

Förbundsjurist

Ullika är förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer. 

Till toppen