Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Påverka i MBL-frågor, privat sektor

Medbestämmandelagen är ett av våra viktigaste verktyg som fackliga företrädare. Samtidigt vet vi att det kan vara svårt att få gehör för fackliga förslag och synpunkter. Därför ägnar vi denna träff åt utmaningar som du som förtroendevald stöter på – och tips på hur du kan hantera dem.

Datum: 22 oktober 2024
Tid: 13:00 - 14:00
Passar för: Förtroendevald
Digital
Anmäl senast: 20 okt

Välkommen till nätverksträff för dig som är förtroendevald inom privat sektor. Du får inspiration och erfarenhetsutbyte med andra i samma roll. Träffarna leds av en ombudsman och du har också möjlighet att ställa frågor. Du förväntas delta aktivt då nätverksträffarna bygger på dialog mellan er förtroendevalda.

Tema: MBL

Det är arbetsgivaren som ansvarar för verksamheten och leder arbetet, men genom dig som är förtroendevald har medlemmarna möjligheten att påverka. För att kunna bidra förutsätts förstås att du får insyn i verksamheten, kommer in tidigt i processen och kan komma med frågor och förslag.

Hur funkar det hos er - brukar du exempelvis få kallelse och underlag i tid? Begär arbetsgivaren ofta tystnadsplikt? Och har du möjlighet att bolla frågor med fackliga kollegor eller berörda medlemmar? Under träffen får du chans att diskutera utmaningar i MBL-arbetet och få förslag på hur du kan hantera dem.

På träffen får du:

  • utbyta erfarenheter med andra förtroendevalda
  • ta del av ombudsmannens expertråd
  • tips om verktyg att använda i dialogen med medlemmar

Vet du redan nu vad du skulle vilja att vi tar upp på temat, kan du skicka in frågor till kurs@sverigesingenjorer.se 

Har du frågor? Kontakta kurs@sverigesingenjorer.se

Är du medlem hos Akavia - läs mer här.

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen