Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Lunch and Learn: CSRD – En grundläggande genomgång

Allt fler pratar om CSRD men vad är det egentligen och hur ska man gå tillväga? Hållbarhetsexperten Tove Ahlström går under denna nätverksträff igenom grunderna och berättar mer om de viktigaste kraven och riktlinjerna.

Datum: 10 september 2024
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 10 sep

År 2019 antog EU A Green Deal, vilket ledde till införandet av CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive. Den 1 juli 2024 blir direktivet svensk lag och utgör EU:s mest omfattande rapporteringsstandard för hållbarhetsfrågor någonsin. 

Ökade krav på standardiserad och jämförbar data är ett viktigt steg för att få en bättre förståelse för företagens faktiska miljö- och människopåverkan. För första gången står företag inför en lagstadgad hållbarhetsredovisning och det finns ingen färdig mall att följa. Fler roller inom företagen behöver involveras och det blir allt viktigare att ha en övergripande förståelse för vilken typ av data som samlas in. 

För att hjälpa oss att bättre förstå den nya lagstiftningen och rapporteringsstandarden (ESRS) kommer hållbarhetsexperten Tove Ahlström till höstens första Lunch and Learn. Under denna föreläsning kommer vi att gå igenom vad CSRD är samt en grundläggande översikt av de viktigaste kraven och riktlinjerna. Föreläsningen kommer inte spelas in för att se i efterhand men utrymme finns till att ställa frågor under träffen. 

Under 2024 håller vi ett antal digitala frukost- och lunchträffar, där vi tillsammans lyfter och diskuterar högaktuella hållbarhetsfrågor med sakkunniga från hela landet. Mer information och möjlighet att själv påverka innehållet hittar du i Sveriges ingenjörers hållbarhetsnätverk på Linkedin.

Talare

Tove Ahlström

Hållbarhetsexpert, föreläsare, generalsekreterare för Nätverket för Hållbart Näringsliv

Tove Ahlström är hållbarhetsexpert, föreläsare och generalsekreterare för Nätverket för Hållbart Näringsliv, en branschöverskridande organisation med cirka 200 medlemsföretag. Hon är utbildad civilingenjör vid Linköpings tekniska högskola och har erfarenhet från att arbeta inom både små och stora företag samt offentlig förvaltning. Tove är styrelseledamot i Kvinna till Kvinna, har tidigare varit VD för tankesmedjan Global Utmaning och hållbarhetschef på Apotea. Hon är en av Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste enligt Aktuell Hållbarhet, ansluten till Al Gores Climate Reality Project och utsedd av EU-kommissionen till EU Climate Pact Ambassador. Foto: Ewa Malmsten Nordell

Till toppen